Skip to main content

Vorming: Help mijn cliënt wil een kind, wat nu?!

Wanneer personen met een beperking verlangen naar een kind, roept dat vaak vragen op. Kan mijn cliënt wel voor een kind zorgen? Wil hij dat wel echt? Weet hij waarvoor hij kiest? Mag ik dat thema wel bespreekbaar maken of maak ik dan slapende honden wakker? Hoe ga ik met hem in gesprek over realistische verwachtingen, zonder dromen radicaal te doorprikken?

Programma

Deze online vorming biedt professionals achtergrondinformatie, ruimte voor reflectie en concrete handvatten om in gesprek te gaan over kinderwens.

We doen dit aan de hand van presentatie van onderzoek, praktijkervaringen, reflectie-oefeningen, inbreng van getuigenissen en methodieken ahv filmpjes. Volgende vragen en meer komen aan bod:

  • Wat weten we over ouderschap en kinderwens van personen met een verstandelijke beperking?
  • Wat doet het met mij, zowel persoonlijk als professioneel, wanneer mijn cliënt een kinderwens uit?
  • Hoe maak ik het thema bespreekbaar met mijn cliënt? Wat zijn aandachtspunten in de bespreking?
  • Hoe kan ik mijn cliënt ondersteunen in omgang met zijn/haar (onvervulde) kinderwens?
  • Welke methodieken en materiaal kan ik hiervoor gebruiken?

Gezien het online format is er wel expliciet ruimte voor vragen via chat, maar niet voor begeleide oefening van gespreksvaardigheden of inzet van methodieken. Voor uitgebreide casusbespreking verwijzen we naar onze mogelijkheden van intervisie via telefoon of video(groeps)gesprek.

Lesgevers zijn Katleen Alen en Laura Jacobs (Fara vzw)

Waar en wanneer

Donderdag 18 juni van 9u30 tot 12u30, online via (professionele) Zoom.

Doelgroep

Professionals en studenten in de welzijns-, gezondheids- en gehandicaptensector. Onze vorming gaat door met minimum 10 deelnemers en maximum 20.

Inschrijven

Inschrijven kan via onderstaand inschrijvingsformulier t.e.m. 12 juni. De deelnameprijs bedraagt 35 euro. Je inschrijving is pas definitief na overschrijving van deelnameprijs op rekeningnummer BE32 7364 0355 2602 BIC: KREDBEBB met vermelding ‘naam + online vorming kinderwens’.  Een aanwezigheidsattest en de powerpoint-presentatie kan achteraf desgewenst via mail bezorgd worden.

Meer info?

Neem contact met katleen.alen@fara.be, 016 38 69 50

Hieronder inschrijven: