Skip to main content
Gewijzigde openingsuren: Fara is elke werkdag, van 9u-12u telefonisch bereikbaar.

Verre van weg, een concert met als rode draad afscheid i.s.m. de gezinsbond

MIRA & Caroline Meerschaert - Verre van Weg

Een concert met als rode draad afscheid. Zware kost? Verre van.

‘Verre van Weg’ is een ode aan het leven. Hoopvol, krachtig, kwetsbaar, speels en poëtisch van toon. In 2014 verliest zangeres Mira haar ongeboren dochtertje. Geïnspireerd door de liefde voor haar kind maakt ze deze voorstelling. We maken een reis langs muzikaal erfgoed van onze planeet. Een intense trip die aantoont hoezeer wij mensen -doorheen tijd en ruimte- muzikaal uiting willen geven aan de liefde voor wie er niet meer is.

Vooraf is er een film van ritueelbegeleider Caroline Meerschaert. In een collage van getuigenissen wordt de ervaring van het verlies van een kind rond de geboorte in beeld gebracht. Hoe rouw je om iemand die je niet mocht kennen? Hoe vul je de leegte in als er geen herinneringen zijn?

“Dit is met geen woorden te beschrijven. Dit was horen en voelen. Adembenemend mooi.”

“Prachtige liedjes. Herkenbaar en zalvend voor wie al eens afscheid moest nemen. Ook voor anderen een ronduit betoverende muzikale reis.”

“Ga kijken als je een sterke zangeres aan het werk wil zien die prachtig breekbaar haar eigen verhaal weet te verbinden met muziek van over de hele wereld.”

Reeds geplande concerten:

Naar aanleiding van het advies van de regering en de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, worden alle nog geplande voorstellingen in 2020 geannuleerd. Van zodra nieuwe data gekend, zullen wij deze publiceren op deze website. 

  • Zondag 16 mei '21 om 15 uur in Antwerpen-Borgerhout
  • Zondag 9 december in Nazareth
  • Zaterdag 11 december '21 om 20u30 in Heist-op-den-Berg 
  • Zondag 12 december in Asse

Contacteer ons:

verrevanweg@gezinsbond.be