Skip to main content
Gewijzigde openingsuren in de zomermaanden: de farafoon is enkel in de voormiddag geopend, de farachat op maandag- en vrijdagnamiddag. Verder blijven we bereikbaar via mail of via (video)gesprek. Contacteer ons voor een afspraak!

Netwerkdag Tienerzwangerschap & jong ouderschap

Ieder jaar organiseert Fara een netwerkdag voor professionals die werken met zwangere tieners of jonge ouders. De focus van deze bijeenkomst ligt op inhoudelijke uitwisseling, netwerking en reflectie. 

De trouwe deelnemers hebben gemerkt dat we in 2019 (omwille van organisatorische redenen) een jaartje oversloegen. Nu dreigt corona roet in het eten te gooien van onze 5de editie! Om jullie de kans te geven elkaar toch nog eens te ontmoeten, komen we in het najaar met een online alternatief

Van zodra de veiligheidsmaatregelen het toelaten, organiseren we in 2021 opnieuw een volwaardige netwerkdag. We kunnen jullie alvast vertellen dat we tijdens die editie graag samen met jullie nadenken over hoe de netwerkdag in de toekomst het best vorm krijgt! 

Doelgroep  

Professionelen uit de gezondheids-, welzijns- en onderwijssector die door hun job in aanraking komen met zwangere tieners of jonge ouders. 

Ben je student en heb je interesse voor het thema tienerzwangerschap? Bekijk dan zeker onze vorming tienerzwangerschap of onze infosessie. De netwerkdag is immers enkel voor professionals. 

Waar? 

Online, via zoom 

Wanneer? 

Vrijdag, 9 oktober 2020 van 09u30 tot 12u30

Programma 

Op de finale versie van het programma is het nog even wachten, maar we kunnen jullie alvast het volgende tipje van de sluier lichten:  

Samen met Sensoa blikken we terug op tien jaar tienerzwangerschap in België. Welke trends en evoluties merken we op in de cijfers? Wat zit er goed, maar waar is er ruimte voor verbetering? Vervolgens brengen we samen met jullie de noden van het huidige zorglandschap in kaart. Deze vertalen we naar beleidsaanbevelingen rond tienerzwangerschap en jong ouderschap, die we ten gepaste tijden bezorgen aan onze minister! 

Begeleiden in tijden van lockdown (light)? Het zorgt voor extra uitdagingen bij een reeds kwetsbare doelgroep. Een aantal hulpverleners delen hun good practices en enkele tienermama’s vertellen hoe zij deze periode hebben ervaren. Uiteraard met ruimte voor uitwisseling om elkaar verder te inspireren! 

Kostprijs: 10 euro.

Schrijf je in via onderstaand inschrijvingsformulier.

Gedurende de online bijeenkomst zal u de kans krijgen om uit te wisselen met hulpverleners uit uw provincie.