Skip to main content
We ondervinden problemen met onze telefoon. Heb je ons nodig? Stuur dan een mailtje naar vragen@fara.be met je je telefoonnummer, dan bellen we je op.

Lotgenotencontact: infoavonden rond kinderwens voor wensouders: hoe kan je (ver)wachten? UITGESTELD

Een reeks van thematische infoavonden in samenwerking met Huis van het Kind Leuven en de regionale fertiliteitscentra (UZ Leuven en Heilig Hart Leuven). Fara vzw maakt er ruimte voor het onverwachte. 

Droom je van een gezin, maar loopt dat anders dan gepland? Je bent van harte welkom op onze informatieavonden voor wensouders. Tijdens de sessies wordt er ruimte voorzien voor uitwisseling. 

Programma

 • 3 maart 2020: Hoe verloopt het fertiliteitstraject? 
  Lili Magis & Els Bakelandts (UZ Leuven); Heidi Deruyer & dr. Zylvie Gordts (Heilig Hart Leuven)
  Wat zijn de medische mogelijkheden, grenzen & beslissingsmomenten? Met welke lifestyle factoren kan je zelf al rekening houden ? Welke onderzoeken en behandelingen zijn mogelijk ? We werpen een blik op het kostenplaatje en op de Belgische wetgeving, ook het sociaal-emotionele luik en de ondersteuning door de vroedvrouw wordt aangehaald.
 • 6 april 2020: Zwanger worden? 
  Gilian Demin & Heidi De Bie (UZ Leuven)
  Omdat een gezonde leefstijl: voeding, bewegen, slapen, ontspanning, minder stress altijd belangrijk zijn en net nog iets belangrijker zijn wanneer jullie zwanger willen worden.
 • 4 juni 2020: Fertiliteitsproblemen, je partner en je omgeving
  Uschi Vandenbroeck, Erika Stuyckens en Marieke Reynders (UZ Leuven) en Jan Norré (LIFE)
  Een vruchtbaarheidsbehandeling starten of omgaan met het uitblijven van een zwangerschap is een intense ervaring. Vruchtbaarheidsproblemen kunnen een enorme uitdaging zijn voor je relatie. Hoe kan je hierover met je partner spreken of met je naaste omgeving? Soms worden relaties of vriendschappen sterker en soms worden verschillen net groter, moeilijker om te overbruggen. Hoe kan dit in je familie of vriendenkring bespreekbaar gemaakt worden op een manier waardoor iedereen zich gehoord en gerespecteerd voelt? Ga je naar die babyborrel? Wens je vrienden of familie proficiat met de aankondiging van hun zwangerschap? Hoe kan je een manier vinden om met deze pijnlijke confrontaties om te gaan en trouw te blijven aan jezelf én aan je omgeving? Ook je seksuele relatie komt heel vaak onder druk te staan of je beleeft deze in ieder geval heel anders dan voor de zwangerschapswens. We bekijken op interactieve manier wat de impact is van een vruchtbaarheidsprobleem op je relaties en je omgeving en bieden handvaten aan om hiermee om te gaan.
 • 18 september 2020: Wat als je een donor nodig hebt om zwanger te worden?
  Astrid Indekeu (Fiom en KU Leuven) en David Jacobs (VZW Donorfamilies)
 • 19 november 2020: Wat als het anders loopt dan verwacht? 
  Sindy Helsen en Katleen Alen (Fara vzw)
  Zwanger worden blijkt niet vanzelfsprekend voor jullie, is mogelijks niet voor jullie weggelegd. Je zit met vragen en onzekerheden. De houvasten in je leven lijken soms verdwenen. Je kan dit als een verlies ervaren. Heeft dit alles wel zin? Samen zoeken we naar hoe dit van betekenis voor je kan zijn en wat jou hierin kan helpen. 

Praktisch

De infoavonden gaan telkens door van 18.00 tot 20.15 uur , in de Romaanse Poort te Leuven.

Doelgroep: Wensouders (opgelet: niet voor professionelen en studenten)

Kostprijs: 10 euro per sessie (2 euro met de UITpas)

Inschrijving?

Per sessie, via het inschrijvingsformulier op de website van Huis van het kind.