Skip to main content
We ondervinden helaas wat problemen met onze telefoon. Kan je ons niet telefonisch bereiken? Stuur dan een berichtje naar vragen@fara.be en dan bellen we je zo snel mogelijk zelf op.

Inspiratieweek Kwetsbaar Ouderschap i.s.m. PANGG 0-18

Crosslink PANGG0-18 nodigt je uit voor een online inspiratieweek rond het thema ‘kwetsbaar ouderschap’.

De inspiratieweek wil jullie als hulpverlener laten kennis maken met een organisatie of project aan de hand van interactieve online workshops. E wordt ook ruimte gemaakt om verder uit te wisselen en elkaar zo verder te kunnen inspireren in het werkveld. Je word meegenomen in drie fasen van het ouderschap. Meer informatie omtrent de verschillende workshops kan je hieronder terugvinden, inschrijven kan via deze link.

Programma 

Je kan kiezen uit verschillende boeiende workshops waar je niet alleen kennis maakt met een project of organisatie, maar ook ruimte krijgt voor het stellen van vragen, het uitwisselen van ervaringen. Het programma is opgedeeld in drie fasen van het ouderschap: van een zwangerschap(wens) naar de kraamtijd en eerste jaar na de geboorte tot het ouderschap bij jonge kinderen.

Fara-medewerker Katleen laat je in haar workshop kennismaken met een besprekingsmethodiek voor kinderwens bij personen met een mentale beperking:

  • Hoe maak je zwangerschapswens en kinderwens bespreekbaar?
  • Lijkt het je wat om je cliënt aan den lijve te laten ondervinden hoe het zou zijn om zwanger te zijn? Of voor een paar dagen de klok rond voor een baby te zorgen? Of twijfel je nog? Kom dan luisteren en laat je inspireren. Gastspreker Katleen Alen (Fara vzw) toont hoe de oefenbaby en oefenbuik ingezet kunnen worden. Aan de hand daarvan vertelt ze over concrete ontleningen aan personen met een mentale beperking. Wat leerden zij hier ervaringsgericht van?
  • Nadien wisselen we samen uit rond wat dit thema bij jou oproept, welke (f)actoren hierin van belang zijn, in welke stellingen jij je wel/niet kan vinden en is er ruimte voor jullie vragen.   

Meer info en inschrijving

Inschrijven? Per dag kan je je inschrijven voor een workshop. Klik hier 

Kostprijs? €10 per workshop, €25 indien je drie dagen een workshop volgt. Meer informatie omtrent betalen krijg je na je inschrijving.

Programma inspiratieweek

Kom hier meer te weten over de inhoud van de verschillende workshops per dag.