Skip to main content
Gewijzigde openingsuren in de zomermaanden: de farafoon is enkel in de voormiddag geopend, de farachat op maandag- en vrijdagnamiddag. Verder blijven we bereikbaar via mail of via (video)gesprek. Contacteer ons voor een afspraak!

Inspiratiedag rond zinvol omgaan met zwangerschapsverlies VOLZET

Verlies naar aanleiding van een zwangerschap blijft vaak onbesproken. Dat is zeker zo wanneer je zelf besloot om de zwangerschap stop te zetten om andere dan medische redenen. Op deze inspirerende dag scheppen we ruimte voor je zwangerschapsverlies. Het maakt niet uit of dit kort of lang geleden is.

Wil je graag ruimte maken om hierbij stil te staan, te reflecteren en te voelen? Ben je zoekend naar inspiratie om verbeeldend iets te doen? Heb je goesting om op (zoek)tocht te gaan? 
Dan is deze dag onder lotgenoten met een abortuservaring wellicht iets voor jou! 

Vanuit ons samen-zijn gaan we op zoek naar een symbolisch andere taal, We laten ons inspireren door verhalen, je intuïtieve creativiteit en elkaar. Aan de hand van oefeningen en al stappend hebben we ook aandacht voor je lichaam en je buikgevoel. 
Zo gaan we voorbij de feiten en woorden en maken je ervaring - woordeloos - bespreekbaar. We ervaren in de plaats van verklaren door ruimte te scheppen om te reflecteren, creëeren, kijken, luisteren, stappen, en voelen. Je deelt er wat je zelf wil. De focus ligt niet zozeer op uitwisseling, wel op wat je er voor jezelf als zinvols uit meeneemt. Bedoeling is dat je hieruit betekenis, kracht en vertrouwen putten kan. Samen maken we er iets betekenisvol van, als lotgenoten, bondgenoten en tochtgenoten! 

Francis Killian - Vlinders
Francis Killian - Vlinders

Programma


9u30 onthaal
10u start workshop rondom zwangerschapsverlies
13u hartige lunch
14u wandeling met stilvalmomentjes
16u rustmoment met terug- en vooruitblik
16u30 afsluiter met zoets   
17u uitzwaai

 

Praktisch


Begeleiding? Ritueelbegeleidsters Greet Keppens en Caroline Meerschaert begeleiden samen met Katleen Alen (Fara) deze bijeenkomst. Deze bijeenkomst gaat door bij een minimum van 10 en een maximum van 12 deelnemers. Mensen die vorige editie deelnamen, kunnen opnieuw aansluiten, doch 'nieuwe' mensen krijgen voorrang. 

Locatie? We kozen we voor een bijzondere passende locatie: de zolderruimte van De Verscholen Tuin, Peter Benoîtlaan 15, 2100 Deurne. Carpool-opties zijn zeker bespreekbaar (vanuit regio Leuven, vanaf station Antwerpen Berchem). 

Prijskaartje? 25 euro (begeleiding, broodjeslunch, drank en materiaal inbegrepen), bij voorkeur vooraf overschrijven BE32 7364 0355 2602 - BIC: KREDBEBB van Fara vzw met mededeling 'naam + inspiratiedag' of ter plekke via Payconiq. Sociaal tarief is bespreekbaar.

Voel je je geprikkeld en aangesproken? Van harte welkom! 

“Sinds mijn deelname ervaar ik meer rust. Ik mocht tijd en ruimte maken om het als een verlies te ervaren en kon contact maken met mijn gevoelswereld. Ik nam iets tastbaars mee naar huis dat nu ook letterlijk een plek kreeg. Er is een helende stap gezet."

 

Laat hier je contactgegevens na als je opgenomen wil worden op de interesselijst. Als er een plekje vrijkomt of er vindt een nieuwe soortgelijke activiteit plaats, dan word je op de hoogte gebracht.