Skip to main content

Inspiratiedag rond Miskraam

Ongeveer 10 tot 15% van alle zwangerschappen eindigt in een miskraam. Toch blijkt het niet evident om erkenning te krijgen voor de impact van pril zwangerschapsverlies.

Daarom organiseert Fara tijdens Baby Loss Awareness Week een online inspiratievoormiddag rond miskraam.

Afbeelding van Disappearing Diamonds

Programma

Deze voormiddag wordt opgebouwd rond DRIE KEYNOTE SPEAKERS:

- Prof. Dr. Anne Pexters, gynaecoloog verbonden aan UZ Leuven en gespecialiseerd in miskraam. Zij neemt ons mee in de meest recente wetenschappelijke inzichten.

- Mireille Hardy, zelfstandige vroedvrouw en verlies- en rouwconsulente bij vroedvrouwenteam De Koala. Zij neemt ons mee in de rol van de vroedvrouw bij het begeleiden van vrouwen en koppels doorheen een miskraam en in een zwangerschap volgend op een verlieservaring.

- Sigrid Christiaens, gecertificeerd rouwtherapeut met expertise in (pril) zwangerschapsverlies. Zij heeft een eigen praktijk voor gesprektherapie en creatieve ondersteuning, Verlies en Veerkracht. Zij brengt voor ons een kader rond rouw bij perinataal verlies en hoe symboliek een belangrijke rol kan spelen in de verwerking daarvan. 

Daarnaast komen er heel wat INSPIRERENDE VOORBEELDEN uit binnen - en buitenland aan bod: 

- Roel Van Roosbroeck komt ons vertellen hoe de begraafplaats van Leuven een plaats probeert te geven aan pril zwangerschapsverlies

- lotgenoteninitiatieven komen zich voorstellen

- we bekijken hoe nieuwe digitale toepassingen steun kunnen bieden

- ...

Doelgroep

Iedereen die professioneel in aanraking komt met vrouwen en koppels die een miskraam meemaakten is welkom. Ook voor studenten houden we graag een plekje vrij.

Kostprijs

De deelnameprijs bedraagt 40 euro voor professionals, 20 euro voor studenten.

De inschrijving is pas definitief na overschrijving op rekeningnummer BE32 7364 0355 2602 BIC: KREDBEBB met vermelding van 'naam + inspiratiedag miskraam'

Locatie

De inspiratiedag zal online doorgaan via zoom. Uiterlijk een dag vooraf krijg je de link tot deelname doorgestuurd. 

Uitgesteld kijken

Kan je je niet vrij maken op 13 oktober, maar laat je je toch graag inspireren? Schrijf je dan in voor uitgesteld kijken. Vanaf dinsdag 18 oktober komt de link naar de opname voor alle deelnemers online en blijft hij twee beschikbaar. 

Een aanwezigheidsattest wordt enkel bezorgd aan deelnemers die live aanwezig zijn. 

Inschrijvingsformulier