Skip to main content
Gewijzigde openingsuren: Fara is elke werkdag, van 9u-12u telefonisch bereikbaar.

Impressiesessie inclusiebeurs HOGENT: Ouderschapsondersteuning bij mensen met een verstandelijke beperking

Tijdens de digitale inclusiebeurs, georganiseerd door de HOGENT maak je kennis met een breed aanbod aan inclusieve praktijken in Vlaanderen en Brussel. Je ziet, hoort en beleeft er inclusie in al zijn vormen aan de hand van infosessies, workshops en impressies die inclusie in de kijker zetten.

Ouderschap, een kwestie van zijn - Over ouderschapsondersteuning bij mensen met een verstandelijke beperking – Impressies van De Vijver vzw en Fara vzw

“Verlangen, vervulling en al wat daar tussen ligt: ouderschap verdient onze volle aandacht en ondersteuning...”

In deze impressiesessie komen twee praktijken rond ouderschapsondersteuning aan bod:

  • Bij De Vijver vzw gaat men uit van het feit dat ouderschap vanaf het prilste begin een onlosmakelijk deel van ons fundamenteel zijn uitmaakt. Men toont hoe men vanuit dit gegeven aan de slag gaat binnen de dienst ouderschapsondersteuning.
  • Ook bij Fara vzw zet men in op het bespreekbaar maken van (haalbaarheid van) kinderwens aan de hand van ervaringsgericht leren. Dit doet men door de inzet van de ‘real care baby’ (oefenbaby) en zwangerschapsbuik.
Benieuwd naar het volledige programma?

Het programma is onderverdeeld in vijf thematische onderdelen of (levens)domeinen. Per domein worden gedurende de dag diverse infosessies, workshops en impressiesessies georganiseerd.