Skip to main content
Fara blijft bereikbaar in de lockdown, elke werkdag tussen 9u-16u. Contacteer ons via mail, telefoon, chat of plan een videogesprek in.

Filmavond 'Overtijd'

Allemaal welkom op deze filmavond met nabespreking door regisseur Tessa Louise Pope en ervaringsdeskundige Elke Bruyneel!

Overtijd - Trailer

This is "Overtijd - Trailer" by hazazah on Vimeo, the home for high quality videos and the people who love them.

2020 was niet enkel het jaar van Corona, maar ook het jaar dat de abortuswet voor heel wat commotie zorgde in ons land. De beleving van vrouwen die deze ingreep laten uitvoeren, bleef daarbij onderbelicht.  

In deze aangrijpende documentaire vertellen drie vrouwen over het complexe besluit om hun zwangerschap te beëindigen. Ze praten over de twijfels, de schaamte, het schuldgevoel en hoe deze ervaring nog altijd een rol speelt in hun leven. De film verweeft de interviews met krachtige beelden die de verschillende fasen van hun worsteling symboliseren.  

In de nabespreking vertelt Tessa Louise Pope over haar ervaringen met het maken van deze documentaire en gaat ze in gesprek met ervaringsdeskundige Elke Bruyneel over wat het betekent om het zwijgen te doorbreken. 

Overtijd gaat niet over spijt. Het werpt licht op een stil, stekelig en hoogstpersoonlijk hoofdstuk, dat zich niet plat laat slaan.
De Volkskrant

Deelnemen?

De deelnameprijs bedraagt 5 euro

De inschrijving is pas definitief na overschrijving op rekeningnummer BE32 7364 0355 2602 BIC: KREDBEBB met vermelding ‘naam + filmavond’. 

Je ontvangt de link naar de filmavond een paar dagen voor het event!

 

Schrijf je in via onderstaand inschrijvingsformulier.